Trendek a hullámkarton termékek piacán

A globális és a hazai csomagolóanyag ipar rohamléptekben fejlődik.

A környezettudatos felhasználó az újrahasznosítható és biológiailag teljes mértékben lebomló csomagolásokat részesíti előnyben. A hullámkarton csomagolásnak, mint a legnépszerűbb csomagolóanyagnak pedig kitüntetett szerepe van a csomagolóiparon belül. Ezeknek, a piaci igényeket szem előtt tartva oly sokoldalúan felhasználható termékeknek prognosztizálható a jövőbeli térhódítása. Az elkövetkezendő öt évben előreláthatólag évi 5 % -kal fog növekedni a hullámkarton termékek iránti globális igény. Jelentőségét tovább növeli, hogy az Európai Unióban a polcokra kerülő termékek közel háromnegyedét az életútjuk során valamilyen hullámkarton dobozba becsomagolják.

Az internetes vásárlások számának drasztikus emelkedése ugyancsak a dobozok iránti kereslet növekedését hozza magával. A hullámkarton csomagolások minden iparágra kiterjednek, habár továbbra is az élelmiszeripari szektor a legnagyobb felvevő piaca, de növekszik a műszaki cikkek és prémium termékek csomagolásainak aránya.

A világ vezető hullámkarton gyártói tudják, hogy a fenntartható fejlődés egyik, és talán legfontosabb alappillére a környezetvédelem. Mindent megtesznek azért, hogy a növekvő igényeket kielégítve csökkentség káros anyag kibocsátásukat. Az elmúlt tíz évben az egyégnyi hullámlemez előállításakor kibocsátott üvegházhatású gázok több mint 30 %-kal, míg a víz felhasználás 20 %-kal csökkent.

A minőségi csomagolások iránti kereslet évről-évre növekszik, teret nyer az igényesség. A gyártók egyre inkább elvárják, hogy a termékeik kitűnjenek a tömegből és elérjék a fogyasztót. Egy látványos és figyelemfelkeltő grafikával ellátott doboz a szállítási, csomagolási és védelmi funkción túl a kereskedelem meghatározó és vitathatatlan marketingeszköze is egyben. Tökéletes választás a termékek egyediségének kihangsúlyozására és a kreatív ötletek megvalósítására.

Cégünk raktárkészleten tart többek között standard A5, A4 és A3 méretű nyomdai kiadványok csomagolására alkalmas TFL dobozokat, különböző méretekben és különböző erősségű anyagminőségben hullámlemezeket, raklapközteseket, fedlapkartonokat és hullámtekercseket. Emellett vevői megrendelésre egyedi méretű, akár stancolt, vagy többszínnyomott hullámkarton csomagolóanyagokkal is kiszolgáljuk vásárlóinkat.

Kócs Pál Norbert